Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Δεν μπορεί κανένας......


Δεν μπορεί κανένας να δώσει κάτι που δεν κατέχει.Για να προσφέρεις αγάπη πρέπει να κατέχεις αγάπη.
Δεν μπορεί κανένας να διδάξει κάτι που ο ίδιος δεν καταλαβαίνει.Για να διδάξεις την αγάπη,πρέπει να κατανοείς την αγάπη.
Δεν μπορεί κανένας να μάθει κάτι που δεν έχει μελετήσει.Για να μελετήσεις την αγάπη πρέπει να ζεις μέσα στην αγάπη.
Δεν μπορεί κανένας να αξιολογήσει κάτι που δεν αναγνωρίζει.Για να αναγνωρίσεις την αγάπη πρέπει να είσαι δεκτικός στην αγάπη.
Δεν μπορεί κανένας να έχει αμφιβολίες σχετικά με κάτι που θέλει πολύ να εμπιστεύεται.Για να εμπιστευτείς την αγάπη πρέπει να έχεις πιστεί για την αγάπη.
Δεν μπορεί κανένας να παραδεχτεί κάτι που σάυτό δεν ενδίδει.Για να ενδώσεις στην αγάπη πρέπει να είσαι ευάλωτος απένταντι της.
Δεν μπορεί κανένας να ζήσει κάτι που δεν έχει αφιερώσει τον εαυτό του σάυτό.Για να αφιερώσεις τον εαυτό σου στην αγάπη πρέπει για πάντα να ωριμάζεις μέσα στην αγάπη..

«Κατ’ αρχήν πιστεύω ότι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου που αγαπάει είναι ότι αγαπάει τον εαυτό του.... Δε μιλάω για το χάιδεμα του εγώ μας. ... Μιλάω για τον άνθρωπο που συνειδητοποιεί, ότι δεν μπορείς να δώσεις παρά αυτό που έχεις και γι’ αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις όσο μπορείς ν’ αποχτήσεις κάτι. Θέλεις να είσαι ο πιο μορφωμένος, ο πιο λαμπερός, ο πιο ενδιαφέρων, ο πιο πολυτάλαντος, ο πιο δημιουργικός άνθρωπος του κόσμου, γιατί έτσι θα μπορέσεις να τα δώσεις όλα αυτά. Ο μοναδικός λόγος που έχεις κάτι είναι για να το δίνεις».

ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ